OPERA NATIONALA ROMANA DIN IASI

Opera Nationala Romana din Iasi este o institutie publica de cultura care functioneaza in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National conform Hotararii numarul 90 din 10 februarie 2010.

Regizorul Beatricea Rancea a obtinut functia de manager a Operei Nationale Romane Iasi in urma unui concurs de proiecte organizat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National in 2011, pentru urmatorii 4 ani.

Institutia este finantata prin venituri proprii si subventii acordate de bugetul de stat, prin bugetul Culturii si Patrimoniului National.

Datorita renovarilor incepute din mai 2006, activitatea artistica s-a desfasurat in sala Casei de Cultura a Studentilor, sala Ateneul Tatarasi sis ala “Ion Baciu” a Filarmonicii Moldova, pentru concerte.

Teatrul este unic in tara si este considerat monument istoric deoarece dateaza din secolul al XIX-lea. Foierul si sala de spectacole sunt decorate cu creatii unice in Romania. Sala detine un numar de 740 de locuri (390 in stal, 108 la loja si 242 la balcon).

259 este numarul de angajati ai Operei, printre care 23 de vocali, 28 de balerini, 60 de artisti lirici si coristi. 55 de instrumentisti ofera un spectacol extraordinar, interpretand repertorii de la muzica pleclasica pana la cea contemporana, de la genul de opera la cel vocal-simfonic.

Opera Nationala Iasi

Opera Nationala Iasi –
www.paulpadurariu.ro © 2017 Paul Padurariu

Soprana Mariana Nicolesco – Opera Nationala Romana din Iasi

In prezent, Opera Nationala Romana din Iasi este deschisa spectacolelor iar biletele se vand ca painea calda publicului insetat de activitati artistice intr-un spatiu memorabil.

Lady Chiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *